The Drum Awards Festival - Official Deadline

-d -h -min -sec

Client: Hunter
Date: Apr 2016
Your Vote
4/5
Overall Rating
4/5
Opps, please vote again
87 votes

Global design agency Checkland Kindleysides have collaborated with Hunter’s Creative Director Alasdhair Willis to create the brand’s ultimate retail experience in Japan. The 3100ft² store houses an innovative and striking concept that targets a fashion focussed audience.

The flagship store is set across 2 floors in Tokyo’s prestigious new retail development Ginza G5. A dreamlike journey from country to city, the interior takes the distinctive DNA of the award winning London flagship store and channels the energy of Tokyo into this original Hunter take on reality.

The store experience starts with a journey through an imaginary forest, with only the sanctuary of the barn roof as shelter – a seemingly floating, architectural roof structure.

The forest ‘trees’ are hand crafted replicas of silver birches which pass through the barn roof, piercing the ceiling into the first floor to reach the infinite and illuminated sky – a 570ft² cloud printed, gridded light box surrounded by mirror clad walls.

The journey continues on the first floor through a playful interpretation of a traditional English box hedged garden where LED illuminated hedges and an artificial turf floor act as the backdrop to apparel ranges.

The store’s multi-sensorial experience is enhanced through a 4m high digital screen delivering exclusive content from Hunter’s campaigns, films and recent events, as well as live broadcasts from events around the world. Referencing Hunter’s unquestionable relationship with the infamous British weather, the screen will also display regular weather updates from throughout the UK; each time accompanied by a coordinating soundscape that echoes throughout the store.

Credits

Creative Director: Joe Evans

Senior Designer: Cuong Phan